Leheküljed

Wednesday, September 10, 2014

Vürtsikas kanakarri



Sellest ajast saadik, kui ma Tartu söögikohas Vaga Mama rohelist kanakarrit proovisin, olen tahtnud seda ka ise kodus järgi proovida. Miskipärast olin alati arvamusel, et seda on väga keerukas teha. Okei, võib-olla sellist päris õiget ja audentset karrit tõesti, kuid praegune retsept ei jää maitse poolest küll Vaga Mama omale alla.


Nelja inimese/portsjoni jaoks läheb vaja:

1 pakk jahutatud kanarinda (u 450 g)
2 tl rukkijahu
1 tl soola
1/2 tl Cayenne'i pipart (selle puudumisel sobib ka Santa Maria tuline lihamaitseaine)
2 tl rapsiõli
2 küüslauguküünt
keskmine sibul
vastavalt vürtsikuse soovile 1-2 tl karripulbrit või -pastat
umbes 1 klaasitäis kanapuljongit
poolteist supilusikatäit tomatipastat
50 ml (u veerand klaasi) rasvatut jogurtit
veidi hakitud koriandrit



Valmistuskäik: 

1. Sega kokku jahu, sool ja pipar. Lisa tükeldatud kana ning jälgi, et jahusegu kataks kanatükke ühtlaselt.

2. Kuumuta õli ja prae kanatükid, kuni nad on kergelt pruunid. KUI kasutad karripulbrit, lisa ka see ning sega läbi. Aseta kana kõrvale.

3. Prae läbi sibul ning küüslauk. Kasuta selleks kas sama panni, mis kana puhul või paksemapõhjalist potti. Umbes kahe minuti pärast lisa puljong ja tomatipasta.

4. Lisa segusse kana ning kuumuta segu tasasel tulel umbes 8 minutit (või kuni kana on täiesti läbi küpsenud). KUI kasutad karripastat, lisa ka see.

5. Maitsesta koriandri ning vähese jogurtiga. Võid jogurtit kasutada serveerimisel väikese sortsukesena keset taldrikut või segada see ühtlaselt karri sisse, et muuta kaste kreemjamaks.

Kuna mul endal oli isu ainult selle kastme järgi, siis sõin seda "puhtalt". Maitses väga hästi, nagu paksem vürtsikas supp ning puudust millestki roa kõrval ei tundnud. Elukaaslasele serveerisin karri koos pruuni riisiga.

Mulle endale meeldivad väga igasugused vürtsikad, kurku põletavad road, see ei tundunud väga hull. Samas elukaaslane ütles, et tema jaoks sai see natuke liiga terav. Ehk kes tahab mahedamat maitset, võib lisada karripastat/pulbrit ainult ühe lusikatäie :)



Toitumisalane teave (ühe portsjoni -u 250g- kohta) 
  • Kaloreid 384,5 
  • Kolesterooli 72,9 g
  • Süsivesikuid 19,2 g
  • Proteiini 27,9 g
_________________
Retsept saadud SIIT


Liis

No comments:

Post a Comment