Leheküljed

Thursday, September 11, 2014

Krõbedad suvikõrvitsa-pulgad



Minu suvikõrvitsa-armastus sai alguse siis, kui mu elukaaslase tädi juures Soomes külas käisime ning grillil neid igasuguse täidisega tegime. Suve lõpus skoorisin sõbra vanaema käest ühe hiiiglasliku suvikõrvitsa ning enamiku tegin erinevate maitseainete, tomati ja juustuga ahjus ära. Lõpuks hakkasin otsima veidi teistsuguseid alternatiive ja komistasin just selle retsepti otsa.


Muide, kas teid pole juba ära tüüdanud tavapärane porgand-dipp-lillkapsas kombo, mida panna näiteks filmiõhtul lauale? Ega tervisliku poole pealt suurt valikut ju tegelikult poest kaasa haarata olegi. Need krõbedad pulgakesed sobivad snäkiks väga hästi!


Kahe inimese portsjoni jaoks läheb vaja: 

3 spl riivsaia (sobib ka manna, millega mina tegin)
2 spl peeneks riivitud juustu
1 munavalge
2 tl rasvavaba piima
2 normaalse suurusega suvikõrvitsat (pigem väiksemapoolset), millest saab u 16 pulka
veidi soojaks lastud pasta-, tšilli või tomatikastet


Valmistuskäik: 


1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini

2. Sega kokku riivsai/manna ja riivitud juust. Teises kausis sega munavalge ja piim, klopi kahvliga, kuni need segunevad.

3. Kasta iga suvikõrvitsapulk kõigepealt riivsaia-juustu, siis munavalge-piima segusse ja lõpuks veereta uuesti riivsaia-juustu sees. Aseta pulgad küpsetuspaberile, mis on õrnalt määrdeainega koos.

4. Küpseta 15-18 minutit.

Serveeri sooja kastmega.


Kuna mul oli parasjagu lõunasöögiaeg käsil, siis kombineerisin kiirelt kokku kapsa-porgandisalati ja rukkola ning koos krõbeda suvikõrvitsaga sain ühe maitsva ja kerge eine.




Toitumisalane teave (neli pulgakest ja neli tl kastet):

  • Kaloreid 69
  • Rasva 2 g
  • Kiudaineid 1 g
  • Proteiini 1 g
  • Süsivesikuid 9 g
_________________
Retsept saadud SIIT

Liis

No comments:

Post a Comment