Leheküljed

Saturday, September 13, 2014

Küüslaugused ahjuseened



Kui mõelda šampinjonide peale, siis esimese asjana on silme ees ahjus küpsetatud, sinihallitusjuustuga täidetud ja peekonisse mässitud ümmargused ampsukesed. Mmmmnom! See, ning pasta sees praetud viilud, on kaks põhilist valmistusviisi, mida ma kasutan. Kui nüüd hiljuti skoorisin eriti hea hinnaga šampinjone, hakkasin otsima nende valmistamiseks midagi uut ja teistsugusemat.



Kahele sööjale läheb vaja:

1 pakk šampinjone
2 spl kapparit
3 suurt küüslauguküünt
2 spl õli
3 spl soolamata võid
2 tl sidrunimahla
peotäis värsket peterselli


Valmistuskäik:

1. Eelsoojenda ahi u 210 kraadini

2. Sega seened (suuremad poolita, väiksed võid terveks jätta) hakitud kappari ja küüslaugu, õli, näpuotsatäie soola ning pipraga.

3. Aseta saadud segu ahjuvormi ning lisa peale võitükid. Küpseta aeg-ajalt segades, kuni seened on õrnad ja kuldpruunid (u 15-20 minutit)

4. Pärast küpsetamist sega seened hakitud peterselli ning sidrunimahlaga. Serveeri kohe! Lisa taldrikule, seente peale, ka ahjus tekkinud küüslaugust leent.




Kuna seened üksi ei toida, siis tegin kõrvale kana poolkoibi ning elukaaslasele ka küüslauguseid ahjukartuleid. Mina ise oleks ehk tahtnud veidi särtsakamatki maitset, järgmine kord lisan ilmselt natuke rohkem sidrunimahla. Petersell ning küüslauk sobivad aga šampinjonidega väga hästi kokku, paremini, kui ma oleks arvanud! 




Toitumisalane teave ühe portsjoni kohta:
  • Kaloreid 170
  • Rasvu 15 g
  • Kolesterooli 25 mg
  • Süsivesikuid 5g
  • Proteiini 4 g


_______________
Retsept pärit SIIT

Liis

No comments:

Post a Comment