Leheküljed

Wednesday, September 24, 2014

Pasta aedvilja ja singiga

Kunagi helistati SIIT ja uuriti, kes meie majapidamises põhiline kokk on ning pakuti erinevaid retsepte.  Olin pakkumisega nõus ja lasin kahel patakal kohale tulla. Nii mõnigi retsept on hea ja maitsev. Ühel õhtul oli vaja kiirelt õhtusöök teha ja valisin selle.


Pasta aedvilja ja singiga

4 portsjonit

250g pastat (mina valisin lipsukesed)
1 sibul
1 küüslauguküüs
250g šampinjone
2 porgandit
2 suvikõrvitsat (suvikõrvitsas on 17kcal/100g)
2 sl sulavõid
1/4 aedviljapuljongit
100g ürtidega toorjuustu
soola ja pipart
1 tl hakitud aed-liivateed (mina seda ei kasutanud)
150g keedusinki


Valmistamine

Keeda pasta rohkes soolases vees ~10min mitte liiga pehmeks ja nõruta kuivaks.

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Puhasta šampinjonid niiske rätikuga, lõika varred lühemaks. Olenevalt suurusest lõika šampinjonid kaheks või neljaks.

Koori porgandid, pese suvikõrvits, lõika ära õie-ja varreots. Riivi jämedalt porgandid ja suvikõrvitsad.

Kuumuta pannil rasv, prae sibul klaasjaks. Lisa küüslauk ja šampinjonid, prae koos 5minutit.

Vala puljond, lisa toorjuust ja sega kuni juust on sulanud. Lisa riivitud porgandid ja suvikõrvitsad, sega. Maitsesta soola ja pipraga (ning aed-liivateega). Hauta 5 minutit.

Lõika singi pekine serv, ribasta taisink ja tõsta pastaga aedvilja hulka, soojenda ja serveeri rohelise salatiga.


Ühes portsjonis:
430kcal
25g valku
16g rasva
46g süsivesikuid


Mulle meeldib nende IMP poolt saadetud retseptide puhul see, et neil on iga retsept eraldi lehel, ehk siis ei pea olema terve raamat laual. Lisaks on juures ka soovitused, näiteks selle toidu kohta on kirjutatud, kuidas pastat õigesti keeta:
et pasta keeks ühtlaselt tuleb seda keeta suures potis rohkes vees. 1l vett, 100g pastat. 1tl soola 1l vee kohta on paras. Pasta ei pea keema kaua, ent kogu aeg samal temperatuuril. Seetõttu pane kohe pärast pasta keevasse vette panemist potile kaas peale, nii taastub vee temperatuur kiiresti. Ühtlasema tulemuse saamiseks sega aeg-ajalt.


Kadi

No comments:

Post a Comment