Leheküljed

Tuesday, September 23, 2014

Juustuga täidetud kanarind

Olen vist varemgi maininud, et kana on üks mu lemmikuid lihatüüpe. Seda on lihtne valmistada ning kanatoidud sobivad (olenevalt lisanditest) väga hästi nii tugevaks lõunasöögiks kui väiksemaks õhtueineks. See retsept on ise juba piisavalt rammus ja kõhtu täitev, et kõrvale võiks pakkuda midagi kerget. Näiteks wokitud köögiviljad või lihtne salat.



Kahe/nelja portsjoni jaoks läheb vaja: 

1 pakk kondita kanarinda (kaks suurt tükki)
2 spl toorjuustu
2-3 tl basiilikupestot
2,5 spl sojakastet
poole sidruni mahla
3-4 õhukest viilu juustu
mõned viilud tomatit
maitseaineid vastavalt soovile


Valmistuskäik:
Lõika lihatükkidele pikkupidi vahe sisse, niiet üks serv jääks kinnine. Kuna minu jaoks tundus üks tükk ühe portsjoni jaoks liiga suur, tegin need kõigepealt  pooleks, millest jätkus nelja portsjoni jaoks. Maitsesta liha kausis ja jäta veidikeseks seisma. Mina kasutasin tulist piprasegu, basiilikut, küüslaugupulbrit, sidrunimahla ja sojakastet.

Laota kanatükid laiali (nagu raamatud) ning määri siseküljed toorjuustu ja basiilikupestoga ning lisa viil juustu. Suru küljed õrnalt jälle kokku ning prae pannil vähese oliivõliga, kuni liha on küps. Vahepeal võid kasutada ka kaant, sest siis tekib sulanud toorjuustu-õli-lihamahlast mõnus kaste, mille sees on hea kana natuke hautada.

Lisaks võib vahele panna veel tomativiile, karripastat (kes soovib vürtsikust) ja näiteks ka peekoniviile, nagu soovitati algretseptis. Kuna mulle aga kahe erineva looma liha miksida ei meeldi, siis jätsin selle välja. Tomativiilud praadisin aga eraldi pannil, kanast järgijäänud "kastme" sees. Lisandiks wokkisin kiirelt ühe köögiviljasegu oliivõli, tšillikastme ja küüslaugupulbriga. Kuigi pooleks lõigatud kanarinna tükk tundus taldrikul nii väike, sai sellest kõhu väga täis. Sulanud toorjuust oli imbunud liha sisse ning muutis selle mõnusalt mahlaseks.






Liis

No comments:

Post a Comment